Ohjeet aineiston avaajalle Ohjeet aineiston avaajalle

AVAA-portaalia uudistetaan loppuvuodesta 2020 alkuvuoteen 2021. Tästä johtuen voimme lisätä uusia aineistoja vasta vuodenvaihteen jälkeen. Voit ehdottaa omaa aineistoasi ja sovellustasi uudistetulla alustalla julkaistavaksi ottamalla yhteyttä asiakaspalvelu @ csc.fi.

1. Varmista että aineisto on avattavissa

Avataksesi aineiston tulee sinun olla aineiston omistaja tai saada lupa julkaista aineisto sen omistajalta. Varmistathan myös ettei mikään sopimus tai tekijänoikeus estä aineiston avaamista. Data tulee voida lisensoida uudelleenkäytön sallivalla käyttöluvalla. AVAA-palvelu suosittelee käytettäväksi käyttölupaa Creative Commons BY 4.0.

2. Kuvaile aineisto

Aineiston julkaisemiseksi ja hyödyntämiseksi tarvitaan sitä kuvailevia tietoja: mitä data pitää sisällään, miten se on tehty, kuka sen omistaa jne. Aineiston kuvailun voi tehdä Etsin-palvelussa. Mikäli aineisto on kuvailtu jo jossain muualla, voidaan kuvailua käyttää tässä hyväksi.

3. Ilmoita meille haluavasi avata aineiston

Voit ottaa yhteyttä AVAA-palveluun joko sähköpostitse asiakaspalvelu @ csc.fi tai yhteydenottolomakkeella. Kerrothan meille esimerkiksi aineiston kuvaukseen linkittämällä minkä tyyppistä aineistoa olet avaamassa sekä millainen sovellus tai rajapinta aineistoon on tai tulisi toteuttaa. Kehitystyö tapahtuu yhteistoiminnassa aineiston avaajan ja AVAA-tiimin kanssa ketterällä menetelmällä.

AVAA-tiimi auttaa mielellään kaikissa kysymyksissä! Ota yhteyttä: asiakaspalvelu @ csc.fi

Tutustu myös yleiseen datanhallinnan muistilistaan Fairdata-palveluiden verkkosivuilla.