OpenFIRE-palvelun testiversio julkaistiin Lithosphere 2016 symposiossa

OpenFIRE on Finnish Reflection Experiment (FIRE) -hankkeen tuottaman heijastusseismisen luotausaineiston tarkastelu- ja latauspalvelu, joka on kehitetty yhteistyössä Helsingin yliopiston Seismologian instituutin ja ATT-hankkeen AVAA-tiimin kanssa.

Lihansyöjänisäkkäiden elintila katoaa – suojeludata auki AVAAssa

Helsingin yliopiston johtama kansainvälinen suojelubiologian tutkijaryhmä (CBIG) on julkaissut Scientific Reports -lehdessä tutkimuksen, joka osoittaa, että petoeläinten suojelemiseksi ja konfliktien vähentämiseksi tarvitaan nopeita toimia. Tutkimuksen tuloksena tuotetut aineistot voi nyt ladata AVAAn kautta itselle lähempää tarkastelua varten tai jatkotutkimusten pohjaksi. Lisäksi analyysituloksia voi tarkastella AVAA-portaaliin toteutettujen visualisointien avulla Carnivores-sivustolla.

SMEAR-aineistot Etsin-hakupalvelussa

Professori Markku Kulmalan johtaman ilmakehätieteiden osaston Hyytiälän SMEAR-kenttäaseman mittausdataa voi nyt hakea Etsin-hakupalvelun (http://etsin.avointiede.fi) kautta useiden tuhansien datasettien verran. Hyytiälän SMEAR-data on monipuolisin Suomessa mitattu aikasarja erilaisia ilmakehä- ja metsäekosysteemidatoja.

Uudistettu Paituli-paikkatietopalvelu AVAA-portaalissa

Suosittu, jo yli 10 vuotta käytössä ollut Paituli-paikkatietopalvelu on julkaistu nyt AVAA-portaalissa kokonaan uudistettuna. Palvelun kautta on saatavilla suomalaisia paikkatietoaineistoja, jotka ovat tärkeitä tutkimuksessa ja opetuksessa. Monista paikkatietoaineistopalveluista poiketen Paitulista löydät myös historiallisia vuosiversioita. Monien aineistojen ensimmäiset versiot ovat vuodelta 2005, jolloin Paituli aloitti toimintansa.

Kirjojen levinneisyys vuoteen 1850 - osallistu kartoitukseen!

Myös Suomessa virkeä kirjahistoriallinen tutkimus on nyt saanut ensimmäisen aineistonsa AVAA-palveluun. Siirry sovellukseen: http://avaa.tdata.fi/web/avaa/-/kirja-suomessa-vuoteen-1850

AVAA web-sovellusten lähdekoodit saatavilla

AVAA-portaalissa olevien web-sovellusten lähdekoodit on saatavilla GitHubissa!